Výprava - bazén

13.02.2010 07:00

Středisková výprava do bazénu

Vše začalo sobotním ránem 13. února 2010, kdy se na zastávce v Kameničkách a v Jeníkově sešla spousta lidí s batohama, karimatkama a sem tam někdo vláčel spacák v ruce:)

V Hlinsku jsme vytvořili kouzelný štrúdl – dvojice velký-malý. Postupně jsme došli až k radnici a tam jsme si zavázali oči. Najednou se ozvali různé rány a šramocení a ozval se mužský hlas mluvící anglicky. Samozřejmě mu nikdo nerozuměl a tak se nám pokusil lámanou češtinou vysvětlit, že se pokusil přenést on k nám, ale nějak se porouchal stroj a tak jsme se my přenesli do Anglie. A že byl hodný, pozval nás do Cottage, kde nás uctil tousty s marmeládou. Při pojídání toustů se nás snažil naučit pár základních anglických slovíček. Poté jsme se vydali zaplavat si v Loch Ness, někteří se báli příšery, jiní se zase naopak těšili, že ji spatří. Plavání jsme přežili bez úhony, jen nám pořádně vyhládlo, tak jsme se vrátili do Cottage a tam jsme si dali nudlovou polévku a knedlíky s vajíčkem.

Až nám kapku vytrávilo, představili jsme si, že jsme ve středověku a přenesli se do doby tvorby Williama Shakespeara a zahráli si velmi zábavnou hru Romeo a Julie.

Když nás tato milostná tragédie přestala bavit, postavili jsme si venku Snowhenge.

Mokrý a vymrzlý jsme se posilnili tousty a rozdělili jsme se do skupin, ve kterých jsme začali hrát člověče nezlob se zajímavými pravidly – když padlo sudé číslo museli jsme odpovědět na různé otázky, které se týkaly kupodivu Anglie. Některým se dařilo méně, jiným více, ale každopádně jsme u toho nadělali spoustu hluku:)

Po večeři (chleba se sýrem) jsme šli prozkoumat další zákoutí Cottage a zahráli si městečko Palermo. Když jsme prostřídali všechny možné varianty odebrali jsme se zpět a tam na nás čekala krásná a bohatá slavnostní tabule a my společně, kluci a holky, mohli oslavit narozeniny Baden – Powellových – tedy Den sesterství, který je tak významný hlavně pro holky.

O zábavu se postarala hra Pepíčku, pípni nebo Ligretto. Pak už unavení jedinci zalehli a ti neunavení povídali dlooouho do rána.

Ráno jsme sbalili a šup do kostela na mši a poté na bus a domů.

Dohromady nás bylo 37:)

Foto: https://energydrink.rajce.idnes.cz/Vyprava_Hlinsko_31.2.-14.2._2010/

—————

Zpět