Vánoční besídka 2009

01.01.2010 17:10

Vánoční besídka

 

Vánoční besídka se letos uskutečnila tradičně den před Štědrým dnem na Jeníkovi, kde se sešly nejen děti, ale také jejich rodiče. Po přivítání byli rodiče rozděleni do 4 skupinek, a po několika písních a scénce vlčátek O Neposlušných kůzlátkách, začali plnit úkoly. Prvním z nich bylo udělat co nejdelší řetěz a při tom si vymyslet název skupiny. Všichni se do tohoto úkolu pustily s vervou a originálními nápady. Nakonec nám vznikly tyto skupiny – Rychlíci, Šikulové, Vítězná skupina a Poctiví. Odborná porota hodnotila nejprve délku a pak i estetiku řetězů. Dalším úkolem bylo napsat co nejoriginálnější dopis Ježíškovi. Zde můžete sami posoudit, který z nich by si zasloužil nejvíce bodů:

 

Milý Ježíšku!

Protože si myslím, že jsem byla celý rok hodná, přeji si pro všechny lidi na celém světě mír, zdraví, lásku.

A pro sebe – však ty víš.

 

 

Nejmilejší Ježíšku,

Neboť nezlobím, nejsem nehodný, nenosím napomenutí, našim napomáhám, nikdy nelžu, nedělám neplechu, nepíšu nesmysly, nemám nepořádek, nejsem neskromný…

…nemusíš nosit nic nezaslouženého…

…naděl nejlépe nachového nosorožce…

 

PS: Nevěř ničemu.

 

 

Milý, hodný Ježíšku,

Moc Tě prosíme, abychom porazili ostatní skupiny. A slibujeme, že příště bude řetěz delší, neboť příště nebudeme hledět na kvalitu, ale kvantitu.

Nic více od Tebe nechceme, jsme skromně vychovaný.

 

 

Milý Ježíšku,

Přál bych si, aby všechny děti měly doma svoji maminku a tatínka a pod stromečkem našly to, co si přejí celý rok a o čem se jim v noci zdá.

Myslíme na Paula z Ugandy! Ať mu napadne sníh a postaví si pod stromeček sněhuláka.

 

 

Tentokrát měla porota opravdu těžký úkol, ale nezalekla se ho a spravedlivě rozdala body. Posledním úkolem byly otázky týkající se Vánoc a to nejen u nás, ale i v cizích zemích. Tak například rodiče hádali jak dlouhé vousy má Děda Mráz nebo kolik sobů má Santa Klaus a podobně. Po sečtení bodů a vyhlášení vítězů (všechny skupiny se umístily na prvním místě) jsme si přečetli příběh na zamyšlení a pak nastala ta chvíle, na kterou se těšili hlavně ti nejmenší – rozdávání dárečků. A nakonec jsme dostali do rukou prskavky, zazpívali si Narodil se Kristus Pán a šli domů.

—————

Zpět